Gault&Millau Polska, 2015. Żółty Przewodnik
Gatunek: ,
Wydawca:
Premiera: 01 Grudzień 2014

Książka drukowana

 

 

„Gault & Millau” [go e mijo] to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych na świecie  przewodników kulinarnych. Został założony w 1965 roku we Francji przez dwóch znanych krytyków kulinarnych Henri’ego Gault’a i Christian’a Millau. Systemem punktów i czap kucharskich ocenia i honoruje restauracje oraz szefów kuchni. Opisuje także i ocenia nietuzinkowe hotele oraz najlepsze produkty spożywcze charakterystyczne dla danego regionu. Przewodnik jest obecny w dziewięciu krajach świata. Do tego elitarnego grona w 2014 dołączyła także Polska.

Nikt przed nami w Polsce tego nie zrobił! Nasi inspektorzy, wyszkoleni w profesjonalnej degustacji, przejechali dziesiątki tysięcy kilometrów, odwiedzili i przetestowali setki miejsc. Przedstawiamy Wam te najlepsze. Już nigdy nie będziecie musieli wybierać restauracji w ciemno!

W przewodniku rekomendujemy 250 restauracji w całej Polsce, a dodatkowo ponad 90 hoteli, 80 produktów regionalnych oraz 40 miejsc, gdzie można je kupić.

 
 
 
 

Katagoria: książki drukowane
Słowa kluczowe: 
Opublikowano 3 lata temu.
Publikacja była czytana: 1091  razy.