Dieta warzywno-owocowa a harmonia ciała
Gatunek: ,
Wydawca:


 

 

Publikacja dr Ewy Dąbrowskiej zawiera wiele cennych informacji na temat diety warzywno–owocowej, przebiegu kuracji dietą oraz mechanizmów jej działania. Znajdziemy tu liczne przykłady wyleczenia osób dzięki zastosowaniu tej nowatorskiej metody leczenia. Autorka wskazuje także na różnice w interpretacji przyczyn powstawania chorób w ujęciu medycyny akademickiej i naturalnej.

Dr Ewa Dąbrowska jest doktorem nauk medycznych, specjalistą chorób wewnętrznych, autorką 50 prac i ponad 100 doniesień naukowych. Przez wiele lat pracowała na stanowisku adiunkta w Klinice Chorób Wewnętrznych Akademii Medycznej w gdańsku, gdzie prowadziła badania naukowe z zakresu immunologii, uzyskując w roku 1978 tytuł doktora nauk medycznych. W roku 1992 napisała pracę naukową „Znaczenie zaburzeń immunologicznych w porfirii późnej skórnej”. Jest autorką cenionych książek: „Ciało i ducha ratować żywieniem” oraz „Przywracać zdrowie żywieniem”.

Wynikiem prowadzonych przez dr Ewę Dąbrowską badań było opracowanie nowatorskiej metody terapii w oparciu o dietę warzywno-owocową odtruwającą i wspomagającą własne, samoleczące mechanizmy organizmu.

Zachęcające wyniki uzyskane w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych, skłoniły autorkę do upowszechnienia tej metody terapii m.in. w Instytucie Zdrowie SOFRA w Mielnie i Karpaczu, z którym współpracuje od wielu lat konsultując pacjentów i nadzorując diety zdrowotne.

 
 
 
 

Katagoria: książki drukowane
Słowa kluczowe: ,
Opublikowano 2 lata temu.
Publikacja była czytana: 851  razy.